Staket murblock av betong ger lyxigt utseende till ditt staket. Block som imiterar fogad sten passar för alla möjliga staketsektioner. Detta är en stark, stabil och hållbar staketkonstruktion med möjlighet att anpassa stolpar, väggar eller andra arkitekturlösningar. Vi erbjuder möjligheten att välja ur ett brett spektrum av färger och en mängd olika ytor. Staket av betongblock är anpassade till vårt klimat så de kommer att tjäna dig mer än ett decennium. Produktionen är certifierad och uppfyller EU:s normer.
Betongstaket, fördelarna: Snabb installatiof och montering utan kapning, ingen ytterligare behandling av fogar, naturligt utseende av texturen, ett brett utbud av färger, upp till 10 olika system, "Multicolor" färgkombinationer.
Informationen nedan är allmänna rekommendationer för installation av staket med alla systemelement. För arbetet som helhet ansvarar investeraren (beställaren) och entreprenören som ska vara kvalificerad och utföra installation enligt gällande byggregler och förordningar.
Murblock: rostverk med pålar varje 2-2,5 m. 1,2-1,5 m djupa pålar. Bredd på staketets fundament (rostverk) beror på blockens bredd. I ett gjutet fundament ska det vara armering genom hela pålens höjd. Vi rekommenderar att också armera det gjutna fundamentet mellan pålarna (rostverk). På det förberedda fundamentet sätter man murelement och häller tät och formbar betong över dem.
Stolpar av murblock: 1,2-1,5 m djupa pålar med diameter ≥200mm. Storleken på stolpens fundament beror på blockens bredd. I ett gjutet fundament ska det vara armering genom hela stolpens och pålens höjd. Blocken sätts på det förberedda fundamentet och hälls över med tät och formbar betong. Block av vissa system (G1, G2) rekommenderar vi att sätta i betong stegvis, 4-5 block per steg. Då kommer betongen inte att droppa från fogarna på grund av högt tryck
Staketbyggande börjar man med installation av fundamentet. Fundamentets djup ska inte vara mindre än djup på jordfrysning. I ett gjutet fundament ska det vara armering genom hela pålens höjd. På det förberedda fundamentet sätter man murelement och häller tät och formbar betong över dem. Därefter kan man sätta stolpar av element på de planerade ställena och hälla tät och formbar betong över dem också. På muren och stolparna sätter man lock med hjälp av köldbeständigt lim eller cementbruk. På grund av kalk som finns i betong och betongprodukter kan vita kalkfläckar uppkomma på blockens yta. Efter vattenavdunstning reagerar kalciumhydrat med koldioxid som finns i luften och uppkommer på blockens yta i form av kalcit. Rester av cementbruk, föroreningar och kalkfläckar tas bort med en svag lösning av saltsyra eller med andra rengöringsprodukter. Under goda väderleksförhållanden (lufttemperaur > +15C°) kan ett staket som har byggts på detta sätt impregneras om en månad.